Vihdin kunnan pääluottamusmiehen sivut

Pääluottamusmiehen terveisiä

9.12.2021

Heippa

Syksy on väistynyt ja talvi tehnyt tuloaan, Covid-19 edelleen meitä haastaen.

Tässä muutamia asioita, joiden parissa olen temmeltänyt yhdessä muiden paikallisten ammattiyhdistysten pääluottamusmiesten, henkilöstöjohtajan ja työsuoleupäällikön kanssa,
samalla muistutan niiden olemassaolosta teitä (löytyvät Intrasta - henkilöstö).
- Varhaisentuen ja puuttumisen malli sekä sairauspoissaolojen käytänteet
- Koetun epäasiallisen kohtelun ohjeistus
- Kehityskeskustelu lomake
- Lääkehoitosopimus
- Etätyösopimus
- Varallaolosopimuksia
Kesken vielä
- Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus suunnitelma
- Koulutusperiaatteet

Lisäksi erilaisia neuvotteluita tukihenkilönänne esimerkiksi muutoksista työtehtävissä tai kuulemistilaisuuksissa, työehtosopimukseen, palvelusuhteisiin ja yhteistoimintaan liittyvät asiat..
Paljon teams- kokouksia, puheluita ja tapaamisia.
Pyydänkin teiltä ymmärrystä jos asioiden selvittäminen on kestänyt turhankin kauan sekä muistuttakaa minua keskeneräisistä asioista jollei minusta kuulu mitään. Tarkoitukseni on auttaa teitä!

Ajankohtaista!
Vihdoinkin saamme karanteeniajan palkallisuuden vuoden vaihteessa Vihtiin, ihan mahtavaa! Näin saamme turvattua teidän ansiot, eikä teidän tarvitse itse hakea kelalta sitä.
Sääntömääräisessä jäsenistön syyskokouksessa 9.11.2021 päätettiin ensi kaudelle 2022-2023 hallituksen jäsenistö ja luottamusmiehet.
Ilokseni sain jatkaa pääluottamusmiehenä ja tuekseni sain varakseni Johanna Kaksosen sekä luottamusmies Johanna Laakson ja hänelle varaksi Juha Jakan.
Hallituksen roolit ja muut toimihenkilöt päätetään 11.1.2022 järjestäytymiskokouksessa.

Jatkan myös toisessa roolissani Vihdin kunnan yhtenä työsuojeluvaltuutettuna 2022-2025, varoinani toimii samat Johannat kuin luottaripuolella.

Olen oppinut tässä luottari/työsuojelu hommassa, että (joihinkin) asioihin pystyy vaikuttamaan ja aina löytyy kehitettävää, joten lähdin ehdokkaaksi JHL:n Etelä-Suomen työvaliokuntaan. Minut valittiin jäseneksi sekä varapuheenjohtajaksi.

JHL:llä on tulossa alkuvuonna 2022 edustajiston vaalit, johon valitaan 120 jäsentä koko Suomen JHL:n jäsenistöstä vaikuttamaan ja päättämään JHL:n asioista.
Lähden ehdokkaaksi Itä-Länsiuusimaan alueelle, jotta täältäkin saataisiin meidän ääni esille.
Toivon, että saan riittävän määrän ääniä tulevissa vaaleissa, jotta päästäisiin mukaan vaikuttamaan ja päättämään ammattiliittomme asioista.
Jos koet, että minä olen oikea ihminen sinne tuomaan teidän kaikkien äänen kuuluville, niin pyydän että äänestätte tulevissa vaaleissa!

Olikohan siinä kaikki, varmasti jotain unohtuu mutta ollaan yhteyksissä!
Meillä kaikilla on varmasti ollut työntäyteinen vuosi, joten lähetän teille kaikille voimia viimeiseen loppuvuoden rutistukseen.
Lomailen 24.12.2021 - 9.1.2022.

Terkuin:
Anne Stång, pääluottamusmies
0447674762 anne.stang(at)vihti.fi

 

16.11.2021

Heissan!

Jäsenhankinta viikot ovat meneillään, haastankin teidät kaikki kysymään työkaveriltanne haluaisiko hän liittyä edullisimpaan ammattiyhdistyskeen eli JHL:n! Jäsenmaksumme alentuu ensivuonna 1%, kuinka hienoa!

Syyskokous oli 9.11.2021, jossa minut valittiin jatkamaan pääluottamusmiehenä. Kiitos! Varapääluottamusmiehekseni asettui Johanna Kaksonen, luottamusmieheksi Johanna Laakso sekä varaluottamusmieheksi Juha Jakka.

Uusi hallitus valittiin myös, järjestäytymis kokous on tammikuussa jossa roolit jakautuvat.

Ensi vuodelle olen suunnitellut ammattiala tapaamisia, laitattehan taas pyyntöjä minulle niin alan kalenteroimaan niitä.

Edelleen minut saa kiinni numerosta 044-7674762, anne.stang(at)vihti.fi. Perjantaisin olen keittiö hommissa edelleenkin,  mutta viestiä voi laittaa silloinkin, niin olen yhteydessä seuraavalla viikolla.

 

31.5.2021

Lomailen 28.6.-1.8.2021

 

24.3.2021

Heippa!

Heti aluksi pyydän anteeksi hiljaisuuttani, alkuvuosi on ollut työntäyteinen  ja terveisten lähetys on jäänyt nolliin.

Alkuvuosi on kulunut niin työterveysneuvotteluissa kuin kuulemis tilaisuuksissakin. Työnantajan kanssa neuvoteltu järjestelyeristä kvtes, ttes sekä ts osalta. Neuvottelut sujuivat kivasti ja mielestäni minun esityksiäni otettiin hyvin huomioon. Sähköpostitse lähettelen pienen yhteenvedon neuvottelusta ja tarkempia tietoja esityksistäni saa minulta kysyttäessä. Järjestelyerä tulee maksuun 1.4. alkaen palkoissanne.

Muistakaahan myös, että 1.4. tulee kaikille yleiskorotus 1%.

Hienointa on, että kunnanhallitus 15.3.2021 kokouksessaan on tehnyt linjauksen, ettei Vihdin kunnan tarvitse lähteä yt- neuvottelemaan lomautuksista taikka irtisanomisista koskien vuosien 2022-2023 säästöihin. Ihan mahtavaa!

Lomailen 29.3.-5.4.2021.

Edelleen elämme poikkeusoloissa, joten  muistakaa pitää itsestänne huolta ja lomailla välillä. Kuormittumisen tuoma henkinen sekä fyysinen väsyminen on huomattavasti kohonnut koko Vihdin kunnan organisaatiossa. Pitäkää toisistannekin huolta ja muistakaa kiittää ja arvostaa toistenne työpanosta poikkihallinnollisestikin.

Hyvää tulevaa Pääsiäistä!

-Anne-

 

22.12.2020

Lomailen 24.12.2020-10.1.2021

Kiitos, kaikille tästä kuluneesta vuodesta! Ilman teitä ei olisi minua!

Kuluva vuosi oli rankka, alkuvuoden yt-neuvottelut veivät voimia meiltä kaikilta mutta selvisimme ehjin nahoin. Muutoksia on ollut pitkin vuotta Covid19 niitä tuodessa.

Yhtään helpommalla ei näytä tulevat vuodet taloudentasapainotusten vuoksi.

Nyt vietetään rauhallinen loppu vuosi ja katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Alkuvuodesta lähden neuvottelemaan järjestelyeristä, jotka tarkoitettu palkkojen tasapainoitukseen ja epäkohtiin. Maksuun ne tulevat 1.4.2021.

-Anne-

 

20.8.2020

Työkuormitus ja voimavarat tasapainoon!

Työturvallisuuskeskuksen uusi palvelu, kuormitusvaaka on avattu. Tuottaa tietoa psykososiaalisen kuormituksen kokonaistilanteesta. Se toimii työkuormituksen ennakoinnin ja seurannan välineenä.

Kuormitusvaaka on helppo käyttöinen ja maksuton sovellus, joka toimii mobiililaitteella sekä verkkoselaimella.

Käyhän tutustumassa!

https://kuormitusvaaka.ttk.fi/

 

27.7.2020

Vihdin kunnan plm tiedottaa..

Nyt on osaltani kesäloma viettetty, palauduttu arkeen kun omat akut ovat taas täynnä poveria!

Pääsääntöisesti olen tavoitettavissa ma-to, perjantaisin olen ateriapelvelun hommissa, pieniä poikkeuksia voi joinakin viikkoina olla.

Olkaahan yhteyksissä, nähdään!

-Anne-

 

16.6.2020

Heippa,

Vihdin kunnan plm Anne Stång lomailee 22.6.-26.7.2020. Akuuteissa asioissa teitä auttaa luottamusmies Johanna Kaksonen.

Terkuin Anne S.

 

9.4.2020 

Kunnanjohtajan terveiset:

Henkilöstölle

Vihdin kunnanhallitus käsitteli tänään yhteistoimintamenettelyn neuvottelutulosta. Päätös oli luonteeltaan vaikea ja äänestyksen jälkeen kunnanhallitus päätti, että Vihdin kunnassa ei ryhdytä lomautuksiin ja myös työsopimuslain mukaisia keskeytyspäätöksistä tullaan tarkistamaan siten, että ne puretaan. Kuntaan tullaan perustamaan koronapandemian ajaksi erillinen resurssipankki, jonka tarkoituksena on tukea kuntalaisten palveluita poikkeusoloissa. Tulemme tiedottamaan tarkemmin kunnanhallituksen päätöksen toimeenpanosta pääsiäisen jälkeen.

Pahoittelen suuresti yhteistoimintaneuvotteluiden aiheuttamaa mielipahaa koko henkilökunnalle.

Toivon sydämestäni rauhallista pääsiäisen aikaa teille kaikille.

Erkki Eerola

kunnanjohtaja

 

Kiitos kunnanhallitus, he tekivät just sen oikean päätöksen!

Super mahtavää pääsiäistä!

-Anne-

 

6.4.2020

Hei, tänään on Vihdin kunnan yt-neuvottelutulos päätynyt erimieliseen päätökseen, kunnanhallitus päättää lopullisesti tuloksesta tänään olevassa kokouksessaan. Huomenna teen näiden perusteella tiedotteen henkilöstölle.

-Anne-

 

1.4.2020

Vihdin kunta, ensimmäinen työn keskeytyspäivä (TSL 2:12)

Olen vihdoin saanut listan henkilöstöstä jotka siihen kuuluvat.

Soittelen teille lähipäivinä vielä.

-Anne-

 

30.3.2020

Tiedoksenne! Tänään 30.3. plm Anne työskentelee klo 11.30-16 keittiössä joten en ole tavoitettavissa. 

Voit laittaa viestiä, sähköpostia, WhatsApp niin palaan asiaan.

Terkuin Anne

 

24.3.2020

Vihdin kunnan työntekijöille lähtenyt tiedote sähköpostitse, käykäähän lukemassa.

-Anne-

 

19.3.2020

STOP! Vihdin kunnan työntekijät!

Osa työntekijöistä on saanut ilmoituksen että 1.4. palkanmaksu keskeytyy ja korvaavatyö päättyy. Ohjeistuksena olette kuulemani mukaan saaneet, että voitte hakea palkatonta tai vuosilomaa 1.4.-13.4.

ÄLKÄÄ HAKEKO NYT MITÄÄN! Nyt rauhoitetaan tilanne ja keskitytte tekemään korvaavaa työtä 31.3.2020 asti.

Uusi tietoa on tullut ajalle 1.4.-13.4. josta tänään myös te työntekijät saatte tiedotteen.

-Anne-

 

17.3.2020

Olette arjen sankareita!

Jaksetaan paina työtä tässä hektisessä tilanteessa.

Joka päivä olemme viisaampia tässä poikkeusolossa.

Voimia ja jaksamista!

Yritän omalta osaltani pitää teitä ajantasalla mitä Vihdin kunnan henkilöstön osalta tulee ilmi!

Pitkiä päiviä olleet, paljon yhteudenottoja joten olkaa armollisia minua kohtaan. 

Yritän nyt hieman rajoittaa omaa työaikaani loppu viikon osalta, perjantai ja alkuviikko ollut 10-12 h päiviä.

Vielä Päivi Niemi-Laineen terveiset teille ihan jokikiselle ♥️

https://www.jhl.fi/blogi/jhln-jasen-suomi-selviytyy-sinun-ansiostasi/

 

14.3.2010

Vihdin kunnan korona virus 13.3. tiedotteessa lomalta paluun 14vrk työssä poissaolosta keskustelen maanantai aamupäivällä kunnanjohtajan kanssa.
Kyse on poikkeusolosta, karanteeniin voi asettaa työntekijän vain tartuntatautilääkäri, ei esimies! Esimies voi suositella työntekijää olemaan poissa työstä lomalta palattuaan 14vrk, yhdessä sovittaen etätyönä, korvaavalla työllä, ei kuitenkaan voi pakottaa pitämään vuosilomaa eikä varsinkaan palkattomaan. 
Poissaolon pitää olla verrattavissa työssäoloon! 

 

21.11.2019 Pääluottarin pohdintaa

Mitä mieltä olisitte, jos lomarahoista otettaisiin puolet pois, pysyvästi. Lisättäisiin 1,5h lisää työtä ja tietenkin ilman korvausta. Palkankorotuksia 0€. Useampi lauantai työpäiviksi, samoin helatorstai ja loppiainen. Sairausajalta palkan leikkaus, lakko-oikeutta rajattaisiin ja jäsenmaksuja ei enää perittäisi suoraan palkasta. Ja tietty Kiky-tunnit jäisi....

Nämä ovat tällähetkellä työnantajien esityksiä neuvottelupöydissä... Järjetöntä sanon minä! Missä on se yhteinen näkemys asioihin joita työnantaja aina meiltä henkilöstön edustajilta odottaa?

Voihan työntekijätkin marssia neuvotteluihin ja vaatia vaikkapas 20% palkan korotuksia, lomarahat tuplana tai viikko lisää lomaa. Sairauspoissaoloista korvaus aina 100% tai voisihan työnanataja maksaa meidän ay jäsenmaksummekin puolestamme!

Mutta eiköhän me osata pysyä kohtuullisissa pyynnöissä toisin kuin työnantaja tällähetkellä.

Näistä työnantajan ehdotuksista päätellen meidän yhdistysten on pakko alkaa valmistelemaan työtaistelua, jotka pitävät sisällään ulosmarssit, ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja sekä viimeisenä vaihtoehtona jopa lakkoon meno! Työnantajien toimet eivät vain anna muuta mahdollissuutta.

Sopimusneuvottelut junnaavat paikoillaan tai työntekijöiltä yritetään evätä viimeisinkin mahdollisuus asialliseen toimeentuloon työehtosopimusten heikentämisellä.

Ammattiliitot ovat aina olleet työntekijöiden puolella ja tahtoo sitä jatkossakin olla! Pitämällä osaltaan huolta oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvoisesta kohtelusta tässä konevien vaatimusten keskellä.

Tämä syksy on ollut raskas ja kevät tulee olemaan vielä raskaampi meidän liiton neuvottelijoille, hatun nosto heille kun taistelevat puolestamme mutta meidän on myös osaltamme laitettava kortemme kekoon! Yhdessä pidämme huolta että jatkossakin meillä on oikeus mm. lomarahaan, lomiin, irtisanomissuojiin, työttömyysturvaan ja perhevapaisiin.

Nyt on minusta se oikea aika nostaa järjestömme vahvuutta! Jospa jokainen JHL jäsen kysyisi työkaveriltaan hänen järjestäytymisestään. Yksi helppo kysymys: kuulutko liittoon? (Huom! YTK ei ole liitto) Jollei, niin autetaan kaikkia liittymään.

Yhdessä meissä on voimaa ja tämän työnantajakin ymmärtää varmasti.

-Anne-

 

8.10.2019

Varhaiskasvatuksen tapaaminen peruuntunut lokakuulta, valitettavasti en saanut yhtään yhteydenottoja/halukkaita mukaan.

Yritetään ensi vuonna uudelleen. Terkuin Anne S. pääluottarinne

 

16.8.2019

Tuomioistuimen päätös 2019:81

Vaatteiden vaihto on työaikaa

Ruokatauolle lähtevä kuntatyöntekijä saa vastedes vaihtaa vaatteet työajalla, jos työnantaja vaatteiden vaihtoa edellyttää. 

Työntekijällä pitää olla mahdollisuus poistua vapaasti työpaikaltaan koko puolen tunnin ruokataukonsa ajaksi ja käyttää koko tauko omiin tarkoituksiinsa. Vaatteiden vaihto on työaikaa, jos työnantaja vaihtoa edellyttää. Näin linjasi työtuomioistuin tuomiossaan.

Ratkaisu koskee yleistyöaikaa, jossa ruokatauko on omaa aikaa.

Vaatteiden vaihdosta ennen ja jälkeen työvuoron ei ole tuomioistuimen ratkaisua.

2020 vuosi selätetty! Ja kohta myös 2021!
Kiitos teille!